FAQ

Wat is een copywriter?

Een copywriter schrijft wervende content met als bedoeling een ‘call to action’ teweeg te brengen bij de lezer. Voorbeelden van een call to action of kortweg cta is het bezoeken van een website of het doorklikken naar een landingspagina, het downloaden van een e-book, het achterlaten van je e-mailadres of contact opnemen.

Wat is copywriting?

Copywriting is het schrijven van wervende teksten met als doel een bepaalde actie teweeg te brengen bij de lezer.

Wat is een seo-copywriter?

Een seo-copywriter is een copywriter die zich gespecialiseerd heeft in seo oftewel search engine optimalisatie. Een seo-copywriter gaat d.m.v. het toepassen van allerhande technieken de teksten zo opbouwen dat ze naast het brengen van een krachtige boodschap ook opgepikt worden door Google of een andere zoekmachine. Op deze manier zullen seo-geoptimaliseerde teksten bovenaan de zoekresultaten getoond worden, hetgeen natuurlijk zorgt voor meer zichtbaarheid, meer potentiële klanten enz. TextUp Copywriting levert jouw schrijfsels seo-proof!

Wat is een tekstschrijver?

Een copywriter is uiteraard een tekstschrijver maar een tekstschrijver is niet altijd een copywriter. Een columnist of een romanschrijver zijn ook tekstschrijvers.

Wat betekent redigeren?

Redigeren is het nalezen van tekst en verbeteren op taal, spelling en interpunctie. De zinsopbouw wordt onder de loep genomen en er wordt gekeken naar het geheel van de tekst: zit er een logische opbouw in het geheel? Is er een samenhang in de tekst?

Welke teksten laat je best redigeren?

Schrijfsel die je best laat controleren, zijn bijvoorbeeld eindwerken, naslagwerken, verhandelingen of papers. Door de lengte van de tekst sluipen er algauw wat kleine foutjes in die de auteur op den duur niet meer opmerkt. Redactie door een derde laat een frisse wind waaien door het schrijfsel waardoor foutjes worden geëlimineerd en het geheel wordt opgesmukt.

Wat is een corrector?

Iemand die teksten redigeert. Deze persoon leest na en verbetert op taal, spelling, grammatica en interpunctie.

Schrijf ik mijn websiteteksten niet beter zelf?

Beschik je over een vlotte pen? Dan adviseer ik je zeker om je teksten zelf te schrijven. Je kent je eigen business als geen ander, weet waar je de juiste accenten moet leggen, kent je doelgroep enz. Indien je echter geen tijd of zin hebt in schrijven, besteed je dit beter uit. Krachtige teksten zijn erg belangrijk en een copywriter beheerst de juiste technieken om snel, krachtig, to‑the‑point maar ook aangenaam leesvoer te creëren.

Mijn business is niet in een technische branche. Kan ik dan wel bij TextUp Copywriting terecht?

Absoluut! Technische materies zijn mijn specialiteit maar dat betekent niet dat ik niet voor andere sectoren schrijf. Kijk maar eens op de homepage bij de tevreden klanten 😊. Daar vind je heel wat niet-technische bedrijven. Voorwaarde is wel dat je iets ‘concreet’ hebt om over te schrijven. Coaches of mensen die bezig zijn met spiritualiteit of dergelijke dingen verwijs ik graag door naar een toffe collega!

Waarom heb ik een keyword research nodig?

Indien je teksten om wat voor reden ook niet seo-proof dienen te zijn, is een keyword research niet noodzakelijk. Toch kan hij, zelfs als je geen of weinig waarde hecht aan seo, belangrijke informatie opleveren zoals informatie over concurrenten en hoe zij scoren in de zoekresultaten van Google.

Ik schreef zelf mijn websiteteksten. Kan ik deze aan een copywriter bezorgen om ze na te lezen?

Absoluut! TextUp Copywriting leest met plezier je teksten na, elimineert schrijffouten, overbodige woorden, zinnen en leestekens en zorgt ervoor dat jouw schrijfsel zal glimmen van trots, bovenaan de zoekresultaten van Google 😊.

Zo’n websiteanalyse, wat houdt dat in?

We bekijken grondig alle websitepagina’s en gaan de keywords scannen.

  • Zijn er genoeg keywords?
  • Staan ze op de juiste plek?
  • Worden ze voldoende herhaald?
  • Welke keywords kunnen we nog meer gebruiken?

We controleren eveneens of de opbouw van de teksten oké is.

  • Zit er structuur in?
  • Is de spelling, grammatica en interpunctie in orde?
  • Hoe vlot lezen de teksten?

Wat is het verschil tussen een keyword research en een websiteanalyse?

Een keyword research of zoekwoordenanalyse is een proces dat vòòr het schrijven van een tekst wordt uitgevoerd. Aan de hand van een keyword research weet ik welke keywords ik dien te verwerken om jouw teksten krachtig en boeiend te maken.

Bij een websiteanalyse zijn de teksten er al. Indien er in bestaande websiteteksten te weinig keywords verwerkt zijn, raden we wel aan een keyword research uit te voeren zodat de bestaande teksten krachtiger en meer seo-proof worden.

Ik wil zelf mijn teksten leren schrijven. Kan ik bij TextUp Copywriting een opleiding hiervoor volgen?

Neen, TextUp Copywriting biedt geen opleidingen aan. Wil je zelf copy leren schrijven, kijk dan eens hier. Voor het leren van seo-technieken ben je hier aan het juiste adres. Niet je gading gevonden? Dan schrijf ik jouw teksten wel 😊.