SEO-copywriting

SEO-copywriting is het schrijven van krachtige, wervende copy, op zo’n manier dat de teksten worden opgepikt door Google of een andere zoekmachine. Google zal bijgevolg de populairste en relevantste resultaten als eerste tonen.

Kortom: een goede seo‑copywriter zorgt ervoor dat zowel de lezer als Google geboeid is én blijft door hetgeen je te vertellen hebt. Een seo‑copywriter heeft vanzelfsprekend een vlotte, creatieve pen en past daarnaast bepaalde technieken toe.

Maar laten we beginnen bij het begin. We verduidelijken eerst graag enkele basistermen. Zo begrijp je beter wat een seo‑copywriter is en waarom je zo iemand nodig hebt als je optimaal wilt inzetten op zoekmachineoptimalisatie.

Copywriting

Copywriting is het schrijven van wervende teksten met commerciële doeleinden.

Belang van krachtige tekst

Duidelijke en correct geschreven content op je website, in je social-mediaberichten of in je mailings zijn van cruciaal belang.

Niet in het minst hangt je reputatie als ondernemer eraan vast. Een websitebezoeker vormt zich onbewust een eerste indruk van je website. Dat beeld wordt bepaald door de visuele aspecten van de site en door de inhoud. Een slordig geschreven tekst of een onsamenhangend geheel zullen bij de lezer een minder aantrekkelijk indruk van jouw business nalaten.

Een minstens even belangrijk aspect is het aantrekken van de juiste klanten (en liefst ook veel klanten 😊). Teksten die hierin slagen, voldoen aan volgende eigenschappen:

  • de klant begrijpt waarover het gaat
  • de tekst is relevant
  • de tekst spoort aan tot (verder) lezen
  • de tekst triggert om in te gaan op de call to action (cta)
  • de tekst is in het correct en foutloos Nederlands geschreven

SEO-copywriting

Seo is een term die intussen niet meer weg te denken is binnen de marketingwereld. Door ons online zoekgedrag en het enorme aanbod zijn de eerst getoonde resultaten door een zoekmachine erg gegeerd. Eerlijk: waarom zou je tot de zesde pagina scrollen als hetgeen je zoekt al op de eerste pagina terug te vinden is?

In België en Nederland is Google met stip de populairste zoekmachine. Er bestaan echter nog heel wat andere zoekmachines of zoekrobots. Denk bijvoorbeeld aan Bing, Yahoo, Baidu en DuckDuckGo. TextUp Copywriting is gespecialiseerd in seo-copywriting met betrekking tot Google. Andere zoekmachines werken mogelijk met andere algoritmes en vragen aangepaste seo-technieken.

Maar goed. Hoe krijg je Google nu zo ver dat hij/zij (geen idee of Google mannelijk of vrouwelijk is 😉) jouw website of pagina bovenaan de zoekresultaten toont?

Google (dat geldt voor alle zoekrobots) moet eerst en vooral snappen waar een tekst over gaat. Net zoals een ‘gewone’ lezer moet begrijpen waar het om draait, moet Google dat ook. Het principe is dus eenvoudig:

  • Heldere taal gebruiken, korte zinnen, overzichtelijke alinea’s
  • Structuur brengen in de tekst: koppen, subkoppen, opsommingen, conclusies enz.
  • Keywords, keywords en nog eens keywords

Makkelijker gezegd dan gedaan? Ik help je graag!

SEO-websiteanalyse

Heb je al een website? Mooi zo!

Wil je diezelfde website eens ferm onder handen nemen en hem een seo-boost geven? Dan is een seo‑websiteanalyse hetgeen je nodig hebt.

 

Let’s get technical
met TextUp Copywriting!